+ Webinare pe finanțare MediaDev

Ca parte a programului de consolidare a capacităților al Forumului Global pentru Dezvoltarea Mass-Media (GFMD), am organizat trei webinare pe MediaDev fundraising.

Dacă doriți să sugerați alte idei pentru webinarele GFMD pe finanțare MediaDev, vă rugăm să luați legătura cu noi!

WEBINARUL 1: Scrierea propunerilor de proiecte de succes pentru dezvoltarea mass-media

Data: octombrie 2018

Webinarul evidențiază și explorează ingredientele cheie ale succesului atunci când scrieți aplicații pentru granturi. Webinarul este destinat angajaților responsabili de atragerea de noi clienți în organizațiile de dezvoltare mass media și acoperă principalele blocuri ale unei propuneri de proiect standard (obiective, rezultate imediate și rezultate finale), precum și aspecte precum monitorizarea și evaluarea, managementul riscurilor și dezvoltarea durabilă. De asemenea, el promovează tehnici de creare a unei părți narative solide, convingătoare, care combină o descriere logică a ideilor combinată cu analiza convingătoare a situației. Master-class-ul este relevant atât pentru începători, cât și pentru managerii cu experiență.

Webinarul a fost ținut de Michael Randall, un consultant media cu o experiență de 20 de ani în designul, scrierea și evaluarea propunerilor de proiecte. Randall, autorul ghidului de fundraising GFMD, are o experiența extraordinară în atragerea de fonduri de la toți donatorii majori (Comisia Europeană, Departamentul de Stat, USAID, agențiile ONU), precum și de la guvernele europene și fundațiile private. După o carieră de 17 ani la BBC Media Action, acum lucrează ca freelancer și locuiește în Franța.

WEBINARUL 2: Provocările asociate cu aplicarea la finanțarea UE în domeniul mass-media

Data: noiembrie 2018

Acest webinar, organizat în 2018, a avut ca scop consolidarea capacităților de fundraising a membrilor GFMD în tarile din Vecinătatea Europeană și Sudul Global, în special pentru cei care se gândeau să aplice pentru lotul 3 al Competiției Globale (termenul limită: 21.12.2018).

Datorită webinarului, participanții au avut oportunitatea:

· Să afle mai multe despre cum funcționează Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului (EIDHR) și cum sunt evaluate aplicațiile;

· Să obțină o înțelegere despre componentele-cheie ale unei propuneri competitive;

· Să examineze și să discute ideile de proiect care corespund cu obiectivele Lotului 3.

Webinarul a fost ținut de Michael Randall, un consultant media cu o experiență de 20 de ani în designul, scrierea și evaluarea propunerilor de proiecte. Randall, autorul ghidului de fundraising GFMD, are o experiența extraordinară în atragerea de fonduri de la toți donatorii majori (Comisia Europeană, Departamentul de Stat, USAID, agențiile ONU), precum și de la guvernele europene și fundațiile private. După o carieră de 17 ani la BBC Media Action, acum lucrează ca freelancer și locuiește în Franța.

WEBINARUL 3: Fundraising pentru dezvoltarea mass-media

Data: iunie 2019

Cea de-a treia fază din programul de consolidare a capacităților GFMD s-a axat pe strategii de valorificare a fluxurilor de finanțare disponibile pentru dezvoltarea mass-media, inclusiv filantropi și fundații private. Pe lângă prezentarea modului de valorificare a surselor de venit existente, webinarul a analizat modalitățile de identificare a noilor donatori și de construire a unor relații de durată și a inclus o discuție privind oportunitățile pentru influențarea agendei donatorilor.

La webinar, moderat de consultantul media Michael Randall (vezi profilul său mai sus), au participat:

· Josh LaPorte: consilier de dezvoltare media la Project Syndicate. Timp de 14 ani, Josh a lucrat la Centrul European de Jurnalism (EJC) și a condus programul EJC "No News Is Bad News", o inițiativă globală privind libertatea presei în cooperare cu Free Press Unlimited. Josh la fel a condus implementarea programelor EJC în Africa Sub Sahariană și America Latină și a fost editorul publicațiilor EJC "Ghidului privind raportarea în programele de dezvoltare" și "Cum să faci mass-media să funcționeze pentru tine: un manual pentru organizațiile societății civile" și co-autor al reality show-ului "Home Story: Următorul Jurnalist de Top în Kenya".

· Melissa Rendler-Garcia: Președintă, Buena Onda Consulting Inc. Melissa a obținut granturi și a construit relații cu donatori și fundații private, inclusiv CIDA, DFID, UE, Fondul Global și USAID, primind ca rezultat finanțare de peste 180 milioane dolari pentru extinderea programelor regionale și specifice fiecărei țări în America Latină, Europa de Est și Asia. De asemenea, ea este consilier pentru dezvoltare media al Centrului European pentru Jurnalism, oferind sprijin în fundraising, designul de programe și monitorizarea și evaluare a unui program regional axat pe dezvoltarea mass-media și libertatea presei.

· Nicolas Chatara-Morse: Director executiv, Project Syndicate. Nicolas Chatara-Morse este un antreprenor internațional cu o istorie remarcabilă în fortificarea sustenabilității organizațiilor non-profit și are o experiență vastă în dezvoltarea afacerilor, fundraising, creșterea veniturilor și extinderea globală.

Fundraising pentru dezvoltarea mass-media în Africa francofonă – interviu cu Nicolas Boissez, Fondația Hirondelle

Data: mai 2022

În contextul eforturilor depuse de GFMD de a fi accesibili și pentru membrii noștri care nu vorbesc limba engleză, Eléna Lefebvre l-a intervievat pe Nicolas Boissez, șeful Departamentului de comunicare și relații externe de la Fondația Hirondelle, pentru a discuta despre problemele fundraising-ului pentru dezvoltarea mass-media în Africa francofonă.

Ei au discutat despre situația jurnaliștilor francofoni din Africa și despre provocările regionale legate de fundraising și despre potențialele soluții.

VREM SĂ AUZIM OPINIA DVS.!

Dacă doriți să sugerați alte idei pentru webinarele GFMD pe finanțarea MediaDev, vrem să auzim opinia dvs.!

  • Pe ce teme ar trebui să ne axăm?

  • Pe cine ați dori să-l ascultați?

Vă rugăm să ne dați de știre!

pageFeedback și colaborare

Last updated