Alți donatori

Lista cu opțiunea de căutare a oportunităților curente de finanțare poate fi găsită pe site-ul GFMD.

Descrierile de mai jos sunt preluate de pe site-urile instituțiilor sau organizațiilor respective. Ne străduim să actualizăm profilurile odată la șase luni. Pentru cele mai recente informații, vă rugăm să vizitați site-ul web al organizației relevante.

Alți donatori

Există un număr de donatori care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de mai sus, dar care sunt susținători de lungă durată ai activității de dezvoltare media.

Toate au reputația de a fi accesibile, flexibile și mențin sarcina administrativă la un nivel minim.

Fondul European pentru Democrație (European Endowment for Democracy)

Fondul European pentru Democrație (FED) este o organizație independentă de granturi fondată în 2013 de Uniunea Europeană (UE) și statele membre ale UE pentru a promova democrația în vecinătatea europeană și dincolo de aceasta.

Oportunități de finanțare: Sprijinirea inițiativelor mass-media rămâne o prioritate importantă pentru FED. În ultimul an, FED a continuat să promoveze dezvoltarea și sprijinirea mass-media independente ca o contribuție esențială la facilitarea tranziției către democrație în vecinătatea UE. Acordarea de granturi FED este aproape în întregime determinată de cerere și are loc într-un ciclu deschis de depunere a cererilor de finanțare. FED acordă prioritate activităților care ar fi dificil de finanțat prin alte canale.

Priorități geografice: FED funcționează în principal în vecinătatea europeană (Parteneriatul estic, Orientul Mijlociu și Africa de Nord), Balcanii de Vest și Turcia. Țările eligibile pentru suport în vecinătatea estică sunt: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. Țările din vecinătatea sudică sunt: Algeria, Egipt, Iordania, Libia, Liban, Maroc, Palestina, Siria și Tunisia.

Tipuri de finanțare: granturi programatice și instituționale

Valoarea finanțării: $4 milioane

Vizualizați profilul pe site-ul CIMA (ultima actualizare în martie 2018)

Institutul Național Democratic (National Democratic Institute)

Institutul Național Democratic (NDI) este o organizație nonprofit, nepartizană, care lucrează pentru a acorda suport și consolida instituțiile democratice din întreaga lume prin participarea cetățenilor, deschidere și responsabilitate în guvernare.

Oportunități de finanțare: NDI nu este o organizație care acordă granturi. Institutul sprijină instituțiile și practicile democratice în fiecare regiune a lumii. NDI și partenerii săi locali lucrează pentru a promova deschiderea și responsabilitatea în guvernare prin construirea de organizații politice și civice, protejarea alegerilor și promovarea participării cetățenilor.

Teme:

  1. Democrație și bună guvernare

  2. Comunități indigene

  3. Femei și gender

Priorități geografice: Institutul a lucrat în peste 156 de țări și are în prezent peste 50 de birouri locale care lucrează pentru consolidarea și sprijinirea democrației în întreaga lume.

Tipuri de finanțare: N/A

Valoarea finanțării: N/A

OPORTUNITĂȚI NOI

Lista cu opțiunea de căutare a oportunităților curente de finanțare poate fi găsită pe site-ul GFMD.

Dacă lipsește o organizație sau o oportunitate, contactați-ne!

Last updated