Companii tehnologice

Lista cu opțiunea de căutare a oportunităților curente de finanțare poate fi găsită pe site-ul GFMD.

Descrierile de mai jos sunt preluate de pe site-urile instituțiilor sau organizațiilor respective. Ne străduim să actualizăm profilurile odată la șase luni. Pentru cele mai recente informații, vă rugăm să vizitați site-ul web al organizației relevante.

Companii tehnologice

Printre cei mai recenți participanți la piața de finanțare se numără Luminate și Google Digital News Innovation Fund.

Unele, cum ar fi Luminate, acceptă doar oferte de la beneficiari recomandați anterior.

Altele organizează cereri de propuneri extrem de competitive, deși volumul de muncă implicat este relativ redus.

Facebook

Facebook, Inc. operează un site web de rețele sociale. Site-ul web al companiei permite oamenilor să comunice cu familia, prietenii și colegii lor. Facebook dezvoltă tehnologii care facilitează schimbul de informații, fotografii, link-uri către site-uri web și videoclipuri. Utilizatorii Facebook au posibilitatea de a partaja și restricționa informații pe baza propriilor criterii specifice.

Oportunități de finanțare: Facebook a anunțat un nou program pentru a construi legături mai puternice între Facebook și industria jurnalismului. Facebook colaborează cu organizațiile de știri pentru a dezvolta produse, pentru a-i învăța pe jurnaliști cum să fie parteneri mai buni și pentru a colabora cu editorii și educatorii pentru a oferi oamenilor cunoștințele de care au nevoie pentru a fi cititori inteligenți în era digitală.

Tipuri de finanțare: granturi programatice și instituționale

Valoarea finanțării: Facebook s-a angajat să investească 100 de milioane de dolari în 2020

  • 25 de milioane de dolari în finanțare nerambursabilă pentru știrile locale prin intermediul Facebook Journalism Project.

  • 75 de milioane de dolari sub formă de "cheltuieli suplimentare de marketing" pentru organizațiile de știri din întreaga lume.

Recent, a avut loc lansarea unui fond de știri de 15 milioane de dolari australieni și extinderea Facebook News în Australia. Facebook Australian News Fund va investi în jurnalismul de interes public și va sprijini inovația regională și digitală cât și sustenabilitatea economică. Suportul va fi oferit sub forma a două fonduri, Fondul de sustenabilitate al Redacției și Fondul pentru jurnalism de interes public.

Tipul finanțării: granturi

Google News Initiative

The Google News Lab, o echipă globală la Google, a cărei misiune este de a "colabora cu jurnaliști și antreprenori pentru a contribui la construirea viitorului mass-media. Lansată în 2015, News Lab colaborează cu organizațiile de știri pentru a stimula inovația, pentru a aborda provocările industriei și pentru a oferi instruire și acces la tehnologii noi pentru raportare și povestiri.

Google News Initiative se axează pe trei obiective principale: 1) îmbunătățirea și consolidarea jurnalismului de calitate, 2)facilitarea unor noi modele de afaceri pentru a sprijini jurnalismul de calitate și 3) împuternicirea organizațiilor de știri să utilizeze tehnologia pentru inovare în redacții. Pentru a realiza acest lucru, ei s-au angajat cu partenerii de știri pentru a crea noi produse, parteneriate și programe.

Priorități geografice: Global. Rundele de finanțare sunt grupate geografic în Asia-Pacific; Orientul Mijlociu, Turcia și Africa; America de Nord; și regiunile Americii Latine.

Tipuri de finanțare: granturi programatice și instituționale

Oportunități de finanțare: Prin runde de finanțare regională, programul GNI Innovation Challenges oferă o oportunitate inovatorilor de știri din întreaga lume de a demonstra o nouă gândire în jurnalismul online și de a dezvolta noi modele de afaceri în industria editorială. La rândul său, Google împărtășește la o scară mai largă cunoștințele generate de proiecte.

Digital News Innovation Fund: În 2015, Google a lansat Fondul DNI, o inițiativă deschisă editorilor de toate dimensiunile din Europa care au acordat suport financiar jurnalismul de înaltă calitate prin tehnologie și inovație. Ultima rundă de finanțare a avut loc în 2020. Puteți citi raportul aici.

Valoarea finanțării: $300 milioane

OPORTUNITĂȚI NOI

Lista cu opțiunea de căutare a oportunităților curente de finanțare poate fi găsită pe site-ul GFMD.

Dacă lipsește o organizație sau o oportunitate, contactați-ne!

Last updated