Articole și video-uri

În timp ce alții urmăresc o strategie pe termen lung ‘’totul sau nimic’’, filantropia Google a adoptat abordarea opusă.

Anya Shifrin, Hannah Clifford și Theodora Dame Agin-Tetti au fost coautoare ale celei de-a doua părți a raportului din 2021, "Salvarea jurnalismului: o viziune pentru o lume post-Covid", care a analizat starea jurnalismului în timpul pandemiei. Cel de-al doilea număr, Salvarea jurnalismului 2: Strategii Globale și o privire asupra jurnalismului de investigație’ examinează unele dintre intervențiile promițătoare identificate în raportul inițial. GIJN a primit permisiunea de a publica trei extrase din raport privind căutarea unei finanțări adecvate, situația dificilă pentru industria de știri în Africa sau dificultățile cu care se confruntă jurnalismul de investigație.

Marcela's Kunova de la journalism.co.uk are vești bune privitor la starea finanțării știrilor independente din Statele Unite. Ea detaliază modul în care Institutul de Știri Nonprofit (INN) a contribuit la asigurarea finanțării filantropice prin inițiativa NewsMatch și i-a învățat pe jurnaliști cum să-și diversifice veniturile. Dacă vă gândiți "dacă acest lucru ar putea fi replicat la nivel global", apoi acordați atenție Fondului Internațional pentru Mass-Media de Interes Public.

În 2006, Saša Vučinić, co-fondator și fost director general al Fondului de Investiții pentru Dezvoltare Media (MDIF), a ținut un discurs TED despre motivul pentru care a pus bazele unui fond de investiții nonprofit. "Responsabilitatea guvernamentală, corupția și cum să lupți împotriva corupției, să oferi voce celor neauziți și celor săraci – de aceea este nevoie ca Mass-Media independentă să fie în business", a spus Vucinic.

Last updated