Pentru organizațiile media nonprofit

Institute for Nonprofit News (INN)

The Institute for Nonprofit News (INN) consolidează și sprijină 300 de organizații independente de știri în cadrul unui nou tip de rețea media: non-profit, non-partizană și dedicată serviciului public.

INN oferă resurse pentru a permite liderilor experimentați și emergenți să fie mai eficienți, mai încrezători și mai creativi.

Câteva ghiduri care oferă sfaturi practice privind:

 • cum să creați o organizație de știri non-profit de la zero;

 • cum să transformați o organizație de informații comercială într-una non-profit;

 • cum să creați și să extindeți operațiunile de venituri ale organizației dvs.

Startup Guide: ajută noile redacții nonprofit să înceapă și să se seteze pentru succes, evidențiind principalele întrebări pentru fondatori: de ce tehnologie aveți nevoie, cum să vă definiți etica și multe altele.

În plus, site-ul INN oferă multe resurse conexe și cercetări organizate pe subiecte concepute pentru a ajuta la următorul pas:

Research section: surprinde progresul și eșecurile din domeniul știrilor nonprofit și evidențiază cele mai bune practici și reportaje de succes care au fost create de membrii noștri.

Rețeaua Globală a Jurnaliștilor de Investigație (GIJN)

Consultați articolul nostru despre Centrul de resurse GIJN din secțiunea ‘’Ghidul de fundraising’’.

pageGhiduri practice de fundraising

Institutul Lenfest

Consultați articolul nostru despre Institutul Lenfest în secțiunea "Donatorii MediaDev".

page+ Donatorii MediaDev

Media Impact Funders

Misiunea Media Impact Funders' este de a promova și stimula activitatea unei game largi de donatori care susțin mass-media ce informează, implică și inspiră.

Organizația reunește diverse inițiative de finanțare pentru a răspunde nevoilor critice de informații de interes public și oferă o listă cu resurse suplimentare.

Media Impact Funders a pregătit un set util de resurse pentru evaluarea impactului în contextul COVID-19. (Sursa: Gallagher Group)

Media grants data map prezintă informații despre toate granturile disponibile în lume.

Poynter

Poynter este unul dintre cei mai importanți formatori, inovatori, organizatori și sursă de resurse din lume pentru toți cei care caută să implice și să informeze cetățenii.

O listă consolidată de sfaturi și resurse de la liderii industriei jurnalistice pentru redacțiile nonprofit. (Sursa: Gallagher Group)

De la coaching ‘’unu-la-unu'’ și ateliere intensive practice până la cursuri interactive online și raportare media, Poynter îi ajută pe jurnaliști să-și perfecționeze abilitățile și să-și îmbunătățească abilitățile de raportare de-a lungul carierei lor.

 • Să ofere consultanță individuală și instruire redacțiilor profesionale cu privire la acoperirea evenimentelor și a politicilor

 • Să promoveze standardele etice care ghidează organizațiile profesionale de informații

 • Să colaboreze cu cetățenii și jurnaliștii pentru a identifica problemele în care jurnalismul își poate servi mai bine publicul

 • Să organizeze întâlniri în care jurnaliștii și experții pot face schimb de idei

 • Să finanțeze cercetării pentru consolidarea încrederii în industria de știri și în procesul democratic

Splice's Low-Res

Splice's Low-Res marchează startup-urile mass-media din Asia, sprijinindu-i pe cei mai îndrăzneți și promițători. Având în vedere acest lucru, ei raportează despre aceste startup-uri mass-media și le educă, consiliază, transformă și finanțează.

Acest serial explorează antreprenoriatul media din întreaga lume în condițiile actuale, cu câteva strategii practice pentru planificarea afacerilor și managementul financiar. (Sursa: Gallagher Group)

Splice's Low-Res lucrează cu clienți și parteneri de excepție, mari și mici, pentru a ajuta la consolidarea acestei industrii.

 • Transformarea redacțiilor de știri;

 • Crearea de noi produse media;

 • Audiențe în creștere;

 • Crearea comunităților;

 • Optimizarea fluxurilor de lucru și a tranzacțiilor;

 • Afișarea peisajului mediatic;

 • Instruirea echipelor moderne de știri.

Consultați articolul nostru despre Splice's Low-Res în Ghidurile practice de fundraising.

pageGhiduri practice de fundraising

UNESCO: Acțiuni de sprijinire a mass-media, de creștere a accesului la informații și de utilizare a tehnologiilor digitale

UNESCO încearcă să promoveze libertatea de exprimare, dezvoltarea mass-media și accesul la informații și cunoștințe, în conformitate cu mandatul UNESCO de a "promova libera circulație a ideilor prin cuvinte și imagini".

UNESCO promovează libertatea de exprimare și siguranța jurnaliștilor online și offline, în special prin Planul de acțiune al Organizației Națiunilor Unite privind siguranța jurnaliștilor. În plus, Sectorul se luptă cu:

 • dezinformarea și informarea eronată,

 • discursuri online de incitare la ură

UNESCO sprijină, de asemenea, accesul universal la informații și cunoștințe prin:

Last updated